Δευτέρα, 2 Ιουνίου 2014

STREET ART FEST ... Όταν οι νέοι δημιουργούν

Posted at   11:03:00 μ.μ.  |  in   Street Art Festival Thessaloniki

Πολλές τέχνες μαζί, αλλά και οι καλλιτέχνες που τις εκπροσωπούν, συναντώνται σ’ ένα φεστιβάλ το οποίο διοργανώνει μια μικρή ομάδα νέων παιδιών χωρίς καθόλου χρήματα, έχοντας ως μόνο συστατικό στοιχείο το μεράκι τους. Ο λόγος για το «Street art fest», που πραγματοποιείται στις Δευτέρα – Τρίτη 16 & 17 Ιουνίου στον εκθεσιακό χώρο της HELEXPO στην Θεσσαλονίκη.
Mία ομάδα από νέους σε ηλικία καλλιτέχνες, μουσικούς, σχεδιαστές, ζωγράφους, δημιουργούς. Η βασική ιδέα είναι να φέρουμε κοντά τους νέους ανθρώπους, τους δημιουργικούς ανθρώπους της πόλης μας και όχι μόνο.

Να τους δώσουμε την ευκαιρία και το βήμα να εκφραστούν. Να επικοινωνήσουν την τέχνη τους με τo ευρύ κοινό με τον τρόπο που ξέρουν οι ίδιοι καλύτερα. Η μουσική, η τέχνη και η δημιουργία είναι αυτό που μας ενώνει, αυτό που μας κινητοποιεί, αυτό που μας δίνει δύναμη.

Μπορούμε όλοι να συμμετάσχουμε και να γίνουμε ένα κομμάτι του. Κομμάτι της μεγαλύτερης γιορτής για την τέχνη, ακριβώς στο κέντρο της πόλης μας, στο κέντρο της νεανικότητας, ακριβώς στο κέντρο της δημιουργίας, στη Θεσσαλονίκη την Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα νεολαίας για το 2014.

Τον Ιούνιο του 2014 ο χώρος της εκθέσεως θα αναγεννηθεί μέσα από την τέχνη του δρόμου, ένα μείγμα μουσικής, χορού, ζωγραφικής και εικαστικών παρεμβάσεων.

Με επίκεντρο την τέχνη του δρόμου ως μορφή έκφρασης των καλλιτεχνών σε δημόσιους χώρους. Τον Ιούνιο του 2014 η πόλη μας γεμίζει χρώμα…Βασικός στόχος και όνειρό μας είναι να γνωρίσουμε στο κοινό τις νέες τάσεις της σύγχρονης τέχνης του δρόμου και την κουλτούρα της, που αποτελεί και κομμάτι και τρόπο ζωής της νεολαίας.

Να δημιουργήσουμε έναν ετήσιο θεσμό-πάρτυ στη Θεσσαλονίκη, για την πόλη μας και τους νέους της αλλά και όχι μόνο. Κορυφαίοι καλλιτέχνες της πόλης μας αλλά και του εξωτερικού βάζουν τα δυνατά τους για 2 ολόκληρες μέρες για να αποτυπώσουν και να δείξουν στο κοινό τις νέες μορφές και τάσεις της σύγχρονης τέχνης του δρόμου.

Μια γνωριμία με το τι θα πει street art.
Πιστεύουμε ότι είναι η ώρα για να δείξει η πόλη ότι έχει μέρος στη σκηνή αυτή, στην τέχνη του δρόμου.

Share this post

About Music Scene on Air

Music Scene on Air by Mousikos Dromeas digital press Google+.

http://go.linkwi.se/z/11376-1/CD13821/?
About - Privacy Policy - Contact us
Copyright © 2013 Music Scene οn Air . by Mousikos Dromeas
Proudly Powered by Mousikos Dromeas .
back to top