Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Η Xenia Tunes μιλάει στο Μusic Scene on Air

Posted at   5:32:00 μ.μ.  |  in   Xenia Tunes

Συναντήσαμε την Xenia Tunes και μιλήσαμε σε μια εκ βαθέων συζήτηση..


Xenia, είσαι μία μουσικός πολύ πρωτοποριακή για τα ελληνικά δεδομένα. Πως αποφάσισες να ασχοληθείς με την μουσική?
Η μουσική με κάνει ευτυχισμένη. Ότι κι αν έκανα ποτέ εκτός μουσικής, αυτή με οδηγούσε πίσω σε αυτήν. Μερικές φορές κατά τρόπο μυστήριο. Άμα ξεκινήσεις να ασχολείσαι με τη μουσική δεν υπάρχει τρόπος να ξεφύγεις. Και αν ακόμη προσπαθήσεις να ξεφύγεις από αυτή, συνήθως σου αφήνει ένα κενό στην καρδιά. Ισορροπώ κάνοντας αυτό που αγαπώ.

Ποια ήταν η έμπνευση για το «Να μ'αγαπάς» ?
Ο Γρηγόρης Μουνδρέας έχει την περισσότερη ευθύνη σε ότι αφορά την "ιδέα" του τραγουδιού. Εγώ κατά κάποιο τρόπο το «μεταποίησα» ώστε να μπορέσω να το φέρω στα μέτρα μου. Συνήθως η κύρια έμπνευση είναι η αγάπη. Ούτως η άλλως κάθε τραγούδι που έχει ποτέ γραφτεί αφορά διαφορετικές μορφές αγάπης.

Έχουμε παρατηρήσει ότι έχεις μια σχέση πολύ καλή με τον κ.Δανιήλ Φωκά. Θες να μας μιλήσεις για αυτή σου την συνεργασία?
Έχω μια μακρά επαγγελματική σχέση με τον Δανιήλ Φωκά. Είναι ένας άνθρωπος, που έχει υποστηρίξει όχι μόνο εμένα, αλλά και πολλούς νέους καλλιτέχνες. Είμαι φοβερά ευγνώμων, που έχω έναν εξαιρετικό επαγγελματία στην ζωή μου, που εμπιστεύομαι και που καταλαβαίνει τις μουσικές μου επιλογές.
Δεν είναι εποικοδομητικό να τα κάνει κανείς όλα μόνος του, σε ότι αφορά τη μουσική. Πάντα χρειάζεσαι μία ομάδα ή τουλάχιστον άλλο ένα "κεφάλι" που να σκέφτεται στο ίδιο μήκος κύματος με σένα. Ένας από αυτούς τους ανθρώπους για εμένα είναι ο Δανιήλ.

Πως προτιμάς να σε αποκαλεί ο κόσμος, τραγουδίστρια ή μουσικοσυνθέτη?
Αχαχαχαχα...Γράφω και στίχους, κάνω μουσικές παραγωγές και μερικές φορές ηχογραφώ ...πλήρες βιογραφικό!
Για να απαντήσω στο ερώτημα σας λοιπόν, πιστεύω ότι είμαι μάλλον και τα δύο τραγουδίστρια/μουσικοσυνθέτης.

Είσαι μία πολύ όμορφη κοπέλα. Θεωρείς πως σε αυτό τον χώρο πρέπει να έχει κάποιος όλο το «πακέτο» για να μπορέσει να κάνει το μεγάλο «μπάμ»?
Ευχαριστώ! Πιστεύω ότι είναι σημαντικότερο να είσαι διαφορετική, από το να είσαι όμορφη. Έχει μεγάλη σημασία η αναγνωρισιμότητα στην μουσική βιομηχανία. Ούτως ή άλλως, δεν είναι δύσκολο για μια γυναίκα να είναι όμορφη στην εποχή μας. Υπάρχει το make-up και το photoshop....η χρήση των οποίων δεν με ενοχλεί έτσι και αλλιώς.
Με ενοχλεί όμως, όταν οι γυναίκες προσπαθούν να μοιάσουν με κάποια άλλη ή ακόμα χειρότερα όταν προσπαθούν να μοιάσουν με αυτό που περιμένουν οι άλλοι από αυτές. Είναι σημαντικό να παραμένει κανείς πιστός στον εαυτό του στην μουσική και είναι ακόμη πιο σημαντικό, από το να είσαι απλά καλή φωνητικά ή εμφανίσιμη.
Ποιο είδος μουσικής σε έχει επηρεάσει περισσότερο?
Ειλικρινά δεν ξέρω. Ακούω τα πάντα. Ακούω rock ,ακούω και λαϊκά , ακούω pop και jazz...Ότι με συγκινεί.

Νέο τραγούδι με θέμα τα Χριστούγεννα. Θες να μας μιλήσεις για την νέα σου κυκλοφορία?
Αγαπώ τα Χριστούγεννα. Όλα μοιάζουν τόσο όμορφα και υπάρχει κάποιου είδους προσδοκίας ενός θαύματος που πλανάται στον αέρα. Πάντα ήθελα να γράψω κάτι χριστουγεννιάτικο, και έτσι έγινε.
Τι σημαίνει ο τίτλος του τραγουδιού αυτού?
Το "Don'tAskWhatYouGetForXmas" μιλάει για την αγάπη και την ευγνωμοσύνη ...Αφορά το να δίνεις μικρότερη αξία στα υλικά πράγματα, αλλά περισσότερη σε αυτά που πραγματικά έχουν σημασία.

Τι εύχεσαι στο κοινό σου και τους αναγνώστες μας για φέτος τα Χριστούγεννα?
Να έχετε καταπληκτικά Χριστούγεννα και να μείνετε πιστοί σε ότι υποσχεθείτε στον εαυτό σας για τη Νέα Χρονιά που έρχεται! Να πιστεύετε στα θαύματα και μην σταματάτε να ονειρεύεστε!

Τελευταία ερώτηση. Ποια είναι τα επόμενα μουσικά σχέδια-βήματά σου?
Εργάζομαι πάνω σε μερικά νέα projects αυτή τη στιγμή. Σχεδιάζω να μοιραστώ ένα νέο τραγούδι μαζί σας, πολύ σύντομα!


Share this post

About Music Scene on Air

Music Scene on Air by Mousikos Dromeas digital press Google+.

http://go.linkwi.se/z/11376-1/CD13821/?
About - Privacy Policy - Contact us
Copyright © 2013 Music Scene οn Air . by Mousikos Dromeas
Proudly Powered by Mousikos Dromeas .
back to top