Σας παρουσιάζουμε τον Αντώνη Βάμβουκα και την πρόσφατη κυκλοφορία του "Μια σιωπή".

Συνθέτης,στιχουργός,ερμηνευτής,κιθαρίστας και ενορχηστρωτής, ο Αντώνης Βάμβουκας με έδρα του το Ρέθυμνο έχει να παρουσιάσει μία πλούσια καλλιτεχνική δράση καθώς οι ποικίλες μουσικές του επιρροές και η επαγγελματική του κατάρτιση τον οδηγούν συνεχώς σε νέα μουσικά μονοπάτια, τα οποία αποτυπώνονται στις συνθέσεις του.

Ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος "Νυχτοβάτες", κυκλοφόρησε πρόσφατα το cd "Μια σιωπή", το οποίο είναι βασισμένο σε τραγούδια του συγκροτήματος.

Σας παρουσιάζουμε το ομώνυμο τραγούδι "Μια σιωπή" που συμπεριλαμβάνεται στο cd, και είναι στην διάθεση σας για μετάδοση.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τον Αντώνη Βάμβουκα, στα παρακάτω επίσημα links του.

                                                               
                                         


O Αντώνης Βάμβουκας ασχολείται με τη μουσική από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Ξεκίνησε τη δημιουργική του πορεία από το συγκρότημα Νυχτοβάτες στις αρχές της δεκαετίας του '90 στην Κρήτη. Το 1995, όντας ακόμα μαθητές κυκλοφόρησαν το "Όνειρο" στην ανεξάρτητη δισκογραφική εταιρία "Ηχώ". Μέσα στη δεκαετία του '90 περισσότεροι από 30 νέοι μουσικοί συνεργάστηκαν με το συγκρότημα σε ζωντανές εμφανίσεις. Μετά το 2000 πειραματίστηκαν με τον ηλεκτρονικό ήχο και με τη διοργάνωση μουσικών και εικαστικών events, ενώ το συγκρότημα υπήρξε φυτώριο για τη δημιουργία εικαστικών και καλλιτεχνικών ομάδων.

Τα τελευταία χρόνια, παράλληλα με τη μουσική διδασκαλία, ο Αντώνης Βάμβουκας συνεργάστηκε επαγγελματικά με πολλά μουσικά σχήματα στην Κρήτη.

Το 2010, με βασικό πυρήνα τον Αντώνη Βάμβουκα, οι Νυχτοβάτες αναδιαμορφώθηκαν, δημιουργώντας ένα ολιγομελές, ευέλικτο σχήμα, επιστρέφοντας σε ακουστικό ήχο με βάση τις κιθάρες. Ερμηνεύουν δικά τους τραγούδια και κάνουν επίσης πολλές δικές τους διασκευές από το διεθνές και ελληνικό ρεπερτόριο.
Πολλές απ’ τις εμφανίσεις τους περιλαμβάνουν το «Θέατρο Ερωφίλη» (Φορτέτσα, Ρέθυμνο), το «Θέατρο Πύλης Βηθλεέμ» (Ηράκλειο), τη «Γιορτή Κρητικής Διατροφής» (Δημοτικός Κήπος, Ρέθυμνο), τη μουσική σκηνή «Αλάβαστρον» (Παγκράτι, Αθήνα), κ.α. Επίσης, έχουν διακριθεί σε δύο μουσικούς διαγωνισμούς, “Μουσική Άμιλλα 2011” (το CD κυκλοφορεί από την Antelma Music, και περιέχει το κομμάτι του Αντώνη "Μια Σιωπή") και “Panda Band Contest 2012”.

Το μοναδικό απο τα ιδρυτικά μέλη των Νυχτοβατών ο Αντώνης Βάμβουκας (Απρίλιος-2013)  κυκλοφόρησε το νέο του
CD βασισμένo στα τραγούδια των Νυχτοβατών. Τo άλμπουμ τιτλοφορείται "Μια Σιωπή". Η πρώτη παρουσίαση του CD έγινε στις 23/4/2013 στο καφέ Αλάβαστρον (Παγκράτι-Αθήνα).Ακολουθούν κι άλλα live σε Αθήνα και στην Κρήτη αργότερα.

ΜΕΛΗ: Αντώνης Βάμβουκας (συνθέτης,στιχουργός,ερμηνευτής,κιθαρίστας,ενορχηστρωτής).
Συνεργάτες: Γιάννης Κορίνθιος (μπασσο,ρυθμική κιθάρα,φωνητικά), Φάνης Λουρανδάκης (πλήκτρα,σαξόφωνο), Μάνος Ναζλής (τύμπανα,κρουστά)
ΕΠΙΡΡΟΕΣ: Beatles, Pink Floyd, Doors, Παύλος Σιδηρόπουλος, Τhe blue birds (Greece), Rory Gallagher, Janis Joplin, Poll, Νοστράδαμος.

ΜΟΥΣΙΚΟ ΥΦΟΣ: ατμοσφαιρικό-ψυχεδελικό ρόκ