Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Μικρές λεπτομέρειες από MTV VMAs

Posted at   7:16:00 μ.μ.  |  in   VMAs

Tα 2013 “MTV Video Music Awards” έκαναν την απόλυτη «έκρηξη», χαρίζοντας μας μια σειρά από επικές στιγμές και μουσικά ντοκουμέντα κατευθείαν από το Barclays Center του Brooklyn.

O Tζάστιν Τίμπερλεϊκ (Justin Timberlake) γνώρισε την αποθέωση του κοινού αφού μας είχε χαρίσει μια εκτεταμένη (η μεγαλύτερη σε διάρκεια στην ιστορία των VMA) performance γεμάτη από τα μεγαλύτερα hits του. Ξεκινώντας από τους διαδρόμους του Barclays και φτάνοντας μέχρι την αρένα, ο Justin τραγούδησε live κυριολεκτικά από κάθε σημείο του συναυλιακού χώρου. Με ανατρεπτικές, σχεδόν «ακροβατικές» χορευτικές μανούβρες και ασταμάτητο τραγούδι, παρέδωσε στους fans μια performance που έκοψε την ανάσα και περιλάμβανε και την πολυαναμενόμενη επανένωση του με τους NSYNC, για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια.
Σε μια από τις πιο ξεχωριστές στιγμές του show, o αθλητής του NBA, Jason Collins και ο A$ap Rocky μας παρουσίασαν τους Μάκλμορ (Macklemore) και Ράιαν Λούις (Ryan Lewis), οι οποίοι περιστοιχίζονταν από αμειρκάνικες σημαίες καθώς μας παρουσίαζαν μια δυναμική performance του δικού τους ύμνου αγάπης, αποδοχής και ισότητας “Same Love”. Μαζί τους, σε μια μοναδική φωνητική συνοδεία η Μέρι Λάμπερτ (Mary Lambert) και σε μια εμφάνιση – έκπληξη, η super star Τζένιφερ Χάντσον (Jennifer Hudson).

Tα VMAs περιλάμβαναν και δυο παγκόσμιες πρώτες live εμφανίσεις, δυο από τις πιο σημαντικές
γυναίκες καλλιτέχνιδες του πλανήτη. Η Lady Gaga εγκαινίασε την βραδιά με μια εκρηκτική, θεατρική ερμηνεία του νέου της single “Applause”. Στην εμφάνιση της Lady Gaga, παραγωγός ήταν o παγκοσμίου φήμης θεατρικός καλλιτέχνης Robert Wilson, είδαμε την νεαρή pop star να εναλλάσσει αναρίθμητες αλλαγές κουστουμιών, που κατέληγε σε ένα μοναδικό φινάλε, εμπνευσμένο από την «Γέννηση της Αφροδίτης» του Μποτιτσέλι.


Το show επίσης περιείχε μοναδικές τηλεοπτικές πρώτες performances καλλιτεχνών όπως ο Κάνιε Γουέστ (Kanye West), που μας χάρισε το ξεχωριστό “Blood On The Leaves”, που περιέχει sample από το “Strange Fruit” της Μπίλι Χόλιντεϊ (Billie Holiday). Από μια σκοτεινή σκηνή, ο Kanye με δυναμισμό μας χάρισε μια ανατρεπτική performance. O Ντρέικ (Drake) έδωσε ρυθμό και μελωδικότητα στο κοινό με το “Started From The Bottom” και ο ψ (Bruno Mars) αποπλάνησε αθώες καρδίες με την “Tropicana” εκδοχή του “Gorilla”. HΜάιλι Σάιρους (Miley Cyrus) μας χάρισε την πρώτη της live εμφάνιση στα VMA,βγαίνοντας, -ναι!- από την κοιλιά ενός πανύψηλου γορίλλα για να ερμηνεύσει το “We Can`t Stop”.


O Τζίμι Φαλον (Jimmy Fallon) απένειμε το ξεχωριστό “Michael Jackson Video Vanguard Award” στον φίλο και συνεργάτη του στο “History Of Rap” Τζάστιν Τίμπερλεϊκ που πήρε στο σπίτι τρείς Moonmen ειδικής έκδοσης από τον KAWS, ανάμεσα τους και το “Video Of The Year” (με απονομή από τον ηθοποιό Joseph Gordon Levitt). Οι Macklemore and Ryan Lewis ήταν επίσης οι μεγάλοι νικητές της βραδιάς, καθώς κέρδισαν τρία βραβεία, εκ των οποίων και τα “Best Hip Hop Video”, “Best Video With a Social Message”. Ο Μπρούνο Μαρς κέρδισε δυο βραβεία, ένα εκ των οποίων ήταν το “Best Male Video” για το “Locked Out Of Heaven”.


Πριν από την απονομή του “Best Female Video” που δόθηκε στην Τέιλορ Σουίφτ ( Taylor Swift) για το “I Knew You Were Trouble”, το ντουέτο ηλεκτρονικής μουσικής από την Γαλλία Daft Punk
  μας χάρισαν ένα δείγμα από το επερχόμενο μουσικό τους video για το “Lose Yourself To Dance”, μαζί με τους Pharell και Nile Rogers. Η Πινκ (Pink) κέρδισε το “Best Collaboration” για το “Just Give Me A Reason” με τον Nate Ruess των fun., η Σελίνα Γκόμεζ (Selena Gomez) κέρδισε το “Best Pop Video” για το “Come And Get It” και οι 30 Seconds To Mars το “Best Rock Video” για το “Up In The Air”.

Τα VMAs επίσης μας παρουσίασαν δυο νέα βραβεία φέτος, το “Artist To Watch” που απονεμήθηκε στον Austin Mahone για το “What About Love”. Επίσης το άλλο βραβείο – “Best Song Of The Summer” powered by Windows Phone- δόθηκε στους One Direction για το “Best Song Ever”.

Ύστερα από την αρκετά ζωηρή και «άτακτη» performance της, η Σάιρους έδωσε μια «βοήθεια» στον Robin Thicke για να περάσει στην σκηνή με το “Blurred Lines”, ο οποίος στην συνέχεια πλαισιώθηκε από τους 2 Chainz – Kendrick Lamar για να παρουσιάσει live το “Give It 2 U”. Ο Dj Cassidy έδωσε ρυθμό στην βραδιά ως ο VMA house deejay.

Για να ενισχύσει την προσμονή για το show, το MTV εγκαινίασε μια επιτυχημένη πλατφόρμα social media επικοινωνιών με το hashtag #RoadToTheVMAs όπου πρωταγωνιστούσε το ίδιο το VMA τρόπαιο, ο Moonman, σε μια σειρά από θρυλικές τοποθεσίες στο Brooklyn και στην Νέα Υόρκη. Μέχρι σήμερα, η εκστρατεία έχει συγκεντρώσει συνολικά περισσότερα από 100 εκατομμύρια social media impressions, εκ των οποίων μισό εκατομμύριο Likes στο Instagram, 60 εκατομμύρια impressions στο Twitter, περισσότερα από 40 εκατομμύρια impressions στο Facebook και περισσότερο από 1,2 impressions στο Tumblr.

Η Ολοκληρωμένη Λίστα των νικητών των 2013 “MTV Video Music Awards”:
Video Of The Year
Justin Timberlake – “Mirrors”

Best Hip-Hop Video Macklemore & Ryan Lewis feat. Ray Dalton – “Cant' Hold Us”

Best Male Video Bruno Mars – “Locked Out of Heaven”

Best Female Video Taylor Swift – “I Knew You Were Trouble”

Best Pop Video Selena Gomez – “Come and Get It”

Artist To Watch Presented by Taco Bell® Austin Mahone - “What About Love”
Best Collaboration
P!nk feat. Nate Ruess – “Just Give Me A Reason”
Best Video With A Social Message
Macklemore & Ryan Lewis – “Same Love”

Best Rock Video
Thirty Seconds To Mars – “Up In The Air”

Best Art Direction
Janelle Monae feat. Erykah Badu – “Q.U.E.E.N.”

Best Choreography
Bruno Mars – “Treasure”

Best Cinematography Macklemore & Ryan Lewis feat. Ray Dalton – “Cant' Hold Us”

Best Direction
Justin Timberlake feat. JAY Z – “Suit & Tie”
Best Editing Justin Timberlake – “Mirrors”

Best Visual Effects Capital Cities – “Safe and Sound”

Song Of The Summer
One Direction – “Best Song Ever”

Share this post

About Music Scene on Air

Music Scene on Air by Mousikos Dromeas digital press Google+.

http://go.linkwi.se/z/11376-1/CD13821/?
About - Privacy Policy - Contact us
Copyright © 2013 Music Scene οn Air . by Mousikos Dromeas
Proudly Powered by Mousikos Dromeas .
back to top