Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013

Meteora Music Festival @ Καλαμπάκα

Posted at   6:10:00 μ.μ.  |  in   Soul Mates

Το πρώτο μεγάλο μουσικό φεστιβάλ στην πόλη της Καλαμπάκας είναι γεγονός! Παρασκευή 16 και Σάββατο 17 Αυγούστου 2013 θα λάβει μέρος το πρώτο Meteora Music Festival σε μία έκταση 13 στρεμμάτων σε Camping στην είσοδο της Καλαμπάκας.
Για 2 ημέρες θα εμφανιστούν μερικοί απο τους σημαντικότερους καλλιτέχνες της εγχώριας μουσικής σκηνής: Μίλτος Πασχαλίδης, Soul Mates, My Excuse, Maraveyas Ilegal, Κίτρινα Ποδήλατα και Renegades (Rage Against The Machine tribute)!

Εύκολη και οικονομική πρόσβαση από σχεδόν όλη την Ελλάδα (με τιμές που ξεκινούν από 18 ευρώ μετ’ επιστροφής από Αθήνα) με τραίνο, λεωφορείο, αυτοκίνητο η μοτοσυκλέτα.

Τιμές εισιτηρίων φεστιβάλ από 8 ευρώ ανά ημέρα και 12 ευρώ το διήμερο στην προπώληση.

Για περισσότερες πληροφορίες: http://www.meteoramusicfestival.com

Πρόγραμμα συναυλιών

Παρασκευή 16/8:


- RENEGADES (a tribute to Rage Against the Machine): Εχοντας στο ενεργητικό τους ήδη μια επιτυχημένη tribute band για τους Red Hot Chili Peppers (Uplift Mofo Party Band / 2006), o Στέλιος Φράγκος, ο Μιχάλης Καπηλίδης και ο Κωστής Βήχος – αυτήν τη φορά με τον Πάνο Παπάζογλου στη φωνή - αποφάσισαν πρόσφατα, αν και αποτελούσε σκέψη πολλών χρόνων, να δημιουργήσουν την δεύτερη tribute band σε ένα γκρουπ αναφορά για όσους μεγάλωσαν στην δεκαετία του 90 και φυσικά μεγάλη επιρροή και των τεσσάρων. Το playlist των RENEGADES περιέχει κομμάτια απ΄όλη τη δισκογραφία των R.A.T.M.

- Κίτρινα Ποδήλατα: Με δυνατές μελωδίες, ανεξάντλητη σκηνική ενέργεια, αυθεντικότητα, τον ολοκαίνουργιο δίσκο «ΕΤΩΝ 16» στις αποσκευές τους, αλλά πάνω απ' όλα με την πιο θετική διάθεση, τα Κίτρινα Ποδήλατα ξεκινούν την καλοκαιρινή τους περιοδεία ανά την Ελλάδα! Τραγούδια από την έως τώρα επιτυχημένη πορεία τους όπως τα «Μη μ' αγγίζεις», «Να σε δω να γελάς», «Ταξιδεύω το εγώ μου», «Αυτά που έχεις ξεχάσει», «Θα πάρω φόρα», «Ακόμα μια ζωή» αλλά και νέα όπως το «Κράτησέ με» από το άλμπουμ «ΕΤΩΝ 16» που έχει ήδη ξεχωρίσει ραδιοφωνικά αλλά και στην προτίμηση του κόσμου, μπλέκονται με ξεχωριστές διασκευές αγαπημένων τραγουδιών από την ελληνική και ξένη ροκ σκηνή.

- Maraveyas Ilegal: Ο Κωστής Μαραβέγιας, ένας από τους δημοφιλέστερους τραγουδοποιούς των τελευταίων ετών στην Ελλάδα, έχει δημιουργήσει ένα ξεχωριστό ρεύμα και ένα ιδιαίτερο μουσικό ύφος που τον κατατάσσει σε έναν από τους πιο επιτυχημένους και πιο αγαπητούς δημιουργούς της γενιάς του. Έχει κυκλοφορήσει 4 δίσκους "Ραδιοπειρατής" (2003, FM Records), "Ilegal" (Cantini, 2007), "Welcome to Greece" (EMI, 2007) και τον πιο πρόσφατο "Λόλα" (EMI, 2012). Ο τελευταίος δίσκος συνοδεύεται και από βιβλίο-διήγημα που έγραψε ο Μαραβέγιας και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις "Μεταίχμιο" σε συνεργασία με την ΕΜΙ.

Σάββατο 17/8
- Soul Mates: Οι Soul Mates ιδρύθηκαν το 2009. Είναι ένα συγκρότημα που ξεκίνησε τα live ερμηνεύοντας soul και funk τραγούδια από καλλιτέχνες όπως Joss Stone, Alice Russell, Jamiroquai, Stevie Wonder κ.α Το 2012 διασκευάζουν και ηχογραφούν το "Roof Off", ένα κομμάτι των Laura Vane & The Vipertones το οποίο κυκλοφορεί στα iTunes από την Warner Music. Την ίδια χρονιά ανοίγουν την συναυλία των Quantic και Alice Russell στην Αθήνα και εμφανίζονται για 2η συνεχή χρονιά στο Matala Beach Festival της Κρήτης. Φέτος μετά από την εμφάνιση τους ως opening act στους Belleruche τον Απρίλιο στο Koo Koo, συνεχίζουν τα live εντός και εκτός Αθηνών και παράλληλα ετοιμάζουν δικό τους υλικό.

- My Excuse: Οι My Excuse σχηματίστηκαν στη Θεσσαλονίκη από τον τραγουδιστή και frontman, Στέφανο Τριανταφύλλη. Το 2010 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους official single "Is it Over Now" σε παραγωγή του Ron St Germain. Τον Ιούλιο του 2012, οι My Excuse επιστρέφουν από την Αμερική αφού έχουν ολοκληρώσει το πρώτο τους U.S. tour. Τον Φεβρουάριο του 2013 οι My Excuse πραγματοποίησαν το 2ο tour τους σε Αμερική και Καναδά. Με αφετηρία τη Νέα Υόρκη επισκέφθηκαν μερικές από τις μεγαλύτερες πόλεις της Βόρειας Αμερικής για περισσότερες από 30 live εμφανίσεις. Λίγους μήνες μετά, τον Μάιο του 2013, κυκλοφόρησαν το δεύτερο album τους "All I've Become". Η ηχογράφηση του νέου τους album ολοκληρώθηκε στην Αμερική κατά τη διάρκεια της περιοδείας τους το καλοκαίρι του 2012 και η παραγωγή έγινε από τον Ron St Germain.

- Μίλτος Πασχαλίδης: Γνωστός πια για την ιδιαιτερότητα των συναυλιών του, όπου τίποτα δεν είναι προκαθορισμένο και η διάθεση της στιγμής μπορεί να οδηγήσει στις πιο απρόβλεπτες επιλογές. Καλαματιανός στην καταγωγή, πολιτογραφημένος όμως Κρητικός, ο Μίλτος Πασχαλίδης έχει ενσωματώσει στα τραγούδια του την ελληνική παράδοση με τον πιο πετυχημένο τρόπο. Ιδρυτικό μέλος των Χαΐνηδων, ακολουθεί τα τελευταία χρόνια προσωπική πορεία και έχει καθιερώσει το δικό του ιδιαίτερο ύφος, που είναι εμφανές κυρίως στις ζωντανές του εμφανίσεις. Με πλήρη έλεγχο των εκφραστικών του μέσων αλλά και βαθιά γνώση της ελληνικής μουσικής, κινείται με άνεση μεταξύ του σύγχρονου τραγουδιού και της παράδοσης, από τον Τζίμη Πανούση στον Ερωτόκριτο και από τον Θάνο Μικρούτσικο στο Μάρκο Βαμβακάρη.

Outdoor Activities

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι επισκέπτες του φεστιβάλ, θα έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν σε οργανωμένες outdoor δραστηριότητες όπως πεζοπορία, ποδηλασία, ορειβασία και αναρρίχηση, μαζί με έμπειρους εκπαιδευτές στην περιοχή των Μετεώρων και να γνωρίσουν από κοντά εντυπωσιακά μέρη και διαδρομές.

Share this post

About Music Scene on Air

Music Scene on Air by Mousikos Dromeas digital press Google+.

http://go.linkwi.se/z/11376-1/CD13821/?
About - Privacy Policy - Contact us
Copyright © 2013 Music Scene οn Air . by Mousikos Dromeas
Proudly Powered by Mousikos Dromeas .
back to top