Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Τα Γυμνά καλώδια μιλάνε στο Music Scene on Air

Posted at   12:34:00 μ.μ.  |  in   Music Scene on Air

Γειά σας παιδιά, xαιρόμαστε ιδιαίτερα γι' αυτή τη συνάντηση.

-Με μια πολύ πετυχημένη πορεία στην ελληνική ροκ σκηνή και 5 δίσκους που ακούστηκαν στο ραδιόφωνο και ξεχώρισαν πολλά τραγούδια, με σημαντικές συνεργασίες και συναυλίες, κάνοντας μια σύντομη αναδρομή σε όλη αυτην την πορεία, ποια ήταν η πιο δύσκολη και ποια η πιο ξεχωριστή σας στιγμή ?


-Γεια σας, η χαρά είναι και δική μας!

Οι καλές και οι δύσκολες στιγμές είναι αναπόσπαστο κομμάτι μιας δημιουργικής πορείας, όπως είναι η πορεία μιας ροκ μπάντας. Και οι μεν και οι δε έχουν κάτι σημαντικό και αξιοποιήσιμο ν' αφήσουν.
Ξεχωριστές μας στιγμές ήταν η συνεργασία μας με τον Μάνο Ξυδού το 2007, αλλά και η θερμή ανταπόκριση του κοινού μας στην τελευταία μας δισκογραφική δουλειά.
Η "Πτώση", είναι ήδη ένα τραγούδι που είναι ψηλά στις προτιμήσεις του κοινού της ελληνικής ροκ σκηνής.
Μια αρκετά δύσκολη στιγμή, ήταν η αποχώρηση του κιθαρίστα μας Κωνσταντίνου Ζορμπά, τον Ιανουάριο του 2012. Παρ' όλα αυτά, ήταν ταυτόχρονα και μια στιγμή που επαναπροσδιορίσαμε τις συνθέσεις μας, ως τρίο πλέον, και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα.

- Κάνοντας συναυλίες σε διάφορα μέρη αυτά τα χρόνια, το ελληνικό ροκ ζει και θα ζει για πάντα ?


Η απάντηση είναι ένα μεγάλο "ΝΑΙ"!

- Ποιες είναι οι μουσικές σας επιρροές και από τη σημερινή μουσική σε τι συναυλίες θα πηγαίνατε ως ακροατές ?

Οι μουσικές μας επιρροές είναι διαφορετικές για τον καθένα, αλλά κοινό στοιχείο είναι η αγάπη μας για το Rock. Πιο ειδικά, ο καθένας μας έχει τις ιδιαίτερες προτιμήσεις του, πχ για το Classic Rock, το Heavy Metal, το Hard Rock, το Punk, αλλά και τη Jazz! Αυτή η ποικιλία στις προτιμήσεις μας, είναι ένα πολύ καλό στοιχείο για τη δημιουργία των δικών μας συνθέσεων!
Πηγαίνουμε σε συναυλίες της ελληνικής rock σκηνής κι έχουμε συνυπάρξει σκηνικά με πολύ αξιόλογα συγκροτήματα. Δίνουμε το παρόν και σε συναυλίες ξένων καλλιτεχνών που θαυμάζουμε και επηρεαζόμαστε από τη δουλειά τους.

- Γιατί διανέμετε δωρεάν το δίσκο σας ? Δε σκοπεύετε να συνεργαστείτε ξανά με κάποια δισκογραφική εταιρεία ?

Η εμπειρία που είχαμε στο παρελθόν με δισκογραφικές εταιρίες μας έκανε ν' αποφασίσουμε πως θέλουμε εμείς οι ίδιοι να δημιουργούμε και να διαθέτουμε τα cd μας.
Έχουμε άμεση επικοινωνία με το κοινό μας που θέλει ν' αποκτήσει το cd μας, είτε μέσα από το site του συγκροτήματος, είτε στα live, όπου το διαθέτουμε σε πολύ προσιτή τιμή. Όχι δωρεάν.

- Πιστεύετε ότι τα δισκοπωλεία ''αργοπεθαίνουν'' και είναι αναπόφευκτη η αντικατάσταση τους από το διαδίκτυο?

Η αναζήτηση της μουσικής που αγαπάει κανείς μέσα στο δισκοπωλείο, όπου αναζητά, βλέπει τίτλους και χρώματα, ανακαλύπτει νέους καλλιτέχνες και τελικά αποκτά τη μουσική που θέλει, είναι κατά τη γνώμη μας αναντικατάστατη. Έχει τη δική της μαγεία.
Το διαδίκτυο, από την άλλη πλευρά, είναι ένας χώρος όπου μπορεί κανείς να έχει πρόσβαση σε μεγάλο όγκο μουσικής εύκολα και γρήγορα. Είναι κι αυτό αναντικατάστατο γιατί διευκολύνει πολύ τους μουσικούς να κάνουν πιο εύκολα γνωστή τη δουλειά τους, καθώς και το κοινό να τους γνωρίσει.

- Πρόσφατα κυκλοφορήσατε το δίσκο ''Άρωμα φυγής" , με την ''Πτώση'' να έχει ξεχωρίσει . Πως περιγράφετε το δίσκο αυτό σε σχέση με τους προηγουμενους και ποιο είναι το στίγμα που θέλει να αφήσει ?

Το " 'Αρωμα φυγής", όπως και ο κάθε δίσκος μας, αποτελεί την εικόνα της τωρινής μας εξελικτικής φάσης. Είναι ηχογραφημένος ζωντανά στο στούντιο, και ο ήχος του είναι πιο άμεσος και "πραγματικός" από ότι οι προηγούμενοι. Έχουμε δουλέψει πάρα πολύ στη σύνθεση και την ενορχήστρωση των τραγουδιών για να επιτύχουμε το αποτέλεσμα που μας ικανοποιεί.
Όσον αφορά το ιδεολογικό του στίγμα, ο δίσκος εστιάζει στη "φυγή", κυρίως από τις καταστάσεις που εγκλωβίζουν και φθείρουν ψυχικά. Είναι μια φυγή προς την ελευθερία, τον ανοικτό αέρα, μέ όποιο τίμημα κι αν συνεπάγεται αυτό.

- ''Εδώ Πολυτεχνείο, η χούντα δεν έπεσε ποτέ, κι ας λέγαν άλλα στο σχολείο'' . Ένας στίχος που περιγράφει την σημερινή κατάσταση στη χώρα μας .Εσείς πως θα τον ερμηνεύατε με βάση μάλιστα και τα πιο πρόσφατα πολιτικά γεγονοτα ?

Είμαστε κι εμείς οι ίδιοι εντυπωσιασμένοι, από την αλήθεια αυτού του στίχου, που γράφτηκε το 2010. Από τότε ζούμε, με καταιγιστικό ρυθμό, γεγονότα που επιβεβαιώνουν όλο και περισσότερο αυτή την πραγματικότητα. Γίνεται όλο και πιο εμφανές ότι η Ελλάδα ζει σε μια "δήθεν" δημοκρατία. Ζούμε, μάλιστα, την όλο και πιο απροκάλυπτη παραβίαση, ακόμα και των πιο βασικών και αυτονόητων μέχρι χθες ελευθεριών και δικαιωμάτων μας. Ναι, η χούντα δεν έπεσε ποτέ! Απλά άλλαξε εξωτερική εμφάνιση!

- Το ροκ είναι άμεσα συνδεδεμένο με τον καυστικό πολιτικό σχολιασμό της κοινωνικοπολιτικής κατάστασης ? Υπάρχει ροκ χωρίς αυτό ?

Το ροκ ανέκαθεν έξέφραζε την αμφισβήτηση του κατεστημένου. Ήταν η μουσική έκφραση των ανθρώπων που ήθελαν ν' αλλάξουν τον κόσμο προς το καλύτερο.
Το ροκ μιλάει για ειρήνη, για αγάπη, για αδελφοσύνη, και ταυτόχρονα μιλάει για ανατροπή, επανάσταση, γκρέμισμα των εξουσιών και των αδικιών.
Είναι όμως και έκφραση προσωπικών αναζητήσεων, ενδοσκόπησης, σχέσης με τον εαυτό, ουσίας του εαυτού.
Αυτά τα δύο κομμάτια, το ατομικό και το κοινωνικό, είναι αλληλένδετα. Οι κοινωνίες αποτελούνται από ανθρώπους.
Άρα το ροκ είναι εξ ορισμού του πάντα "πολιτικό".

- Ποια είναι η συνεργασία αυτή που σας έχει μείνει και τι έχετε ''κερδίσει'' από αυτή ?

Όπως αναφέραμε και παραπάνω, μια συνεργασία που μας σημάδεψε ήταν εκείνη με τον Μάνο Ξυδού.Ήταν μεγάλη μας τιμή η παρουσία ενός τόσο μεγάλου και αγαπητού μουσικού στο τραγούδι μας "Μέσα στη νύχτα μου". Μια άλλη επίσης πολύ σημαντική συνεργασία μας είναι εκείνη με την Τάνια Κικίδη
στο τραγούδι μας "Δάκρυα στο χώμα", ένα τραγούδι που αγαπήθηκε πολύ. Απολαύσαμε τη συνύπαρξη μαζί τους, και το αποτέλεσμα, μας αντάμοιψε αναλόγως!

- Τι καινούριο ετοιμάζετε όσον αφορά δίσκο και εμφανίσεις?


Υπάρχει πολύ νέο και αξιόλογο υλικό, πάνω στο οποίο δουλεύουμε συνεχώς. Η κυκλοφορία του με τη μορφή ολοκληρωμένης δουλειάς χρειάζεται ακόμα χρόνο.
Είμαστε όμως πολύ "έτοιμοι και πρόθυμοι" για όσο το δυνατόν περισσότερα live.
Απολαμβάνουμε πολύ τις ζωντανές μας συναντήσεις με τον κόσμο και θέλουμε να έχουμε συχνά τη χαρά της "από κοντά" επαφής. Μετά την ολοκλήρωση των καλοκαιρινών μας εμφανίσεων, ετοιμαζόμαστε για έναν πολύ "επικοινωνιακό" χειμώνα!

Ευχαριστούμε που ήσασταν κοντά μας! Eύχομαι ότι καλύτερο για το μέλλον!


Εμείς σας ευχαριστούμε για τη φιλοξενία.
Keep on rockin in a free world!!!


Share this post

About Music Scene on Air

Music Scene on Air by Mousikos Dromeas digital press Google+.

http://go.linkwi.se/z/11376-1/CD13821/?
About - Privacy Policy - Contact us
Copyright © 2013 Music Scene οn Air . by Mousikos Dromeas
Proudly Powered by Mousikos Dromeas .
back to top