Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

FlyByWire "HARDCORE" από το νέο τους Album X-isosi

Posted at   1:10:00 π.μ.  |  in   x-isosi

FlyByWire κυκλοφορούν το πρώτο τους studio album, X-isosi (Εξίσωση). Η X-isosi είναι ένας δίσκος που ετοιμάζεται τον τελευταίο ενάμιση χρόνο περίπου από τους FlyByWire ,με βάση τους το rock στοιχείο πειραματίζονται με διάφορα μουσικά είδη όπως hiphop, electronica κ.α.

Η X-isosi ηχογραφήθηκε σε διαφορετικά recording studios της Αθήνας.
Τα τύμπανα ηχογραφήθηκαν στα Sierra studios από τον Παναγιώτη Πετρονικολό, οι κιθάρες στο studio Παράκτιο από τον Γιώργο Σημάτο, τα μπάσα εν μέρει στο home studio του Νίκου Χρονόπουλου και οι φωνές στο studio Oxyzed από το Μικέ Μπίλη. Τα dj parts του δίσκου, κάποια guitar parts, τα υπόλοιπα μπάσα καθώς και οι φωνές σε 3 κομμάτια ηχογραφηθήκαν στο studio Ήχοτρον από τον Μιχάλη Μπουτά (Dj Technician) από τον οποίο έγινε και το mix του δίσκου. To master έγινε απο το Vlado Meller στα στούντιο της Masterdisk στη Νέα Υόρκη.

Ο τίτλος X-isosi αναφέρεται στο γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι στις μέρες μας καταβάλουν προσπάθειες για τα όνειρα τους και τους στόχους τους, αλλά παρόλα αυτά όσο προσπαθούν τόσο πιο μακριά φαίνεται ο στόχος, με αποτέλεσμα να χάνουν πράγματα στην πορεία παρά να κερδίζουν. Από αυτήν την κατάσταση δημιουργείται και το ερώτημα "τι έχει μείνει για μένα ; " , στο οποίο η απάντηση είναι τόσο δύσκολο να δωθεί όσο και η λύση μιας εξίσωσης.

Η X-isosi αποτελείται από 13 tracks. Intro, Outro, 3 instrumental και 8 full songs. Στον πρώτο δίσκο της μπάντας δεν έχουν γίνει καθόλου συμμετοχές εκτός από το Intro που συμμετέχει η Χριστίνα Παπαϊωάννου.Στο αρχικό concept της μπάντας ήταν να είναι 15 τα tracks με δύο ακόμη full songs τα οποία για οικονομικούς λόγους δεν υλοποιήθηκαν,παρόλα αυτά οι FlyByWire υπόσχονται σύντομα πολλά νέα tracks μαζί με τα δύο που δεν μπήκαν στο δίσκο.

To album είναι διαθέσιμο από το ηλεκτρονικό δισκοπωλείο, audiomarket.gr : http://bit.ly/x-isosi
ή για digital download από το iTunes και Amazon.



FlyByWire

Μετά το καλοκαίρι του 2009, o Phoenix (vocals, rap) αποφάσισε να δημιουργήσει μια Rap Rock ελληνόφωνη μπάντα με στοιχεία rap, alternative rock και nu metal. . Τον αρχικό πυρήνα της μπάντας που συγκρότησε, αποτέλεσαν ο Dj Technician (turntables, samples), με τον οποίο ήταν πρώην μέλη του hip-hop group Στοιχειά, ο Bill (drums) και ο Lo-Fi (bass guitar) που παλιότερα συμμετείχαν στο rapcore group «X-Βαβυλώνα». Όλοι μαζί είχαν ξαναβρεθεί μουσικά και σε μία ακόμα μπάντα, τους «Group Therapy». Έτσι ξεκίνησαν οι FlyΒyWire (FBYW), η σύνθεση τους μεγάλωσε τον Νοέμβριο του 2009 με τον ερχομό του G-Kid (guitar) .

Το καλοκαίρι του 2010 ξεκίνησαν τα πρώτες live εμφανίσεις τους και μέσα σε ενάμισι χρόνο συμμετείχαν σε πάνω από 30 συναυλίες σε Αθήνα, επαρχία και Κύπρο. 'Εχουν εμφανιστεί σε πολλά Festival όπως (B-fest, Agia Napa Youth Festival, Νησί των Ονείρων, BandAges, Ziria Music Festival, Atlantis, Athens Hip-Hop Festival, European Music Day κ.α) και μουσικές σκηνές όπως: (KooKoo, Oxygono, Passport, Bios, AN Club, Seven Sins, Bad City κ.α.) με καλλιτέχνες όπως (ο Σωκράτης Μάλαμας, Βασίλης Καζούλλης, Τζώρτζια Κεφαλά) αλλά και συγκροτήματα όπως (Locomondo, Μπλε, Magic de Spell, Ρόδες, Αρτέμης-Ευθύμης, Giants, Trendy Hooliguns, Furror, Musica Ficta, Looming Titties κ.ά.)

Το πρωτο τους DEMO κυκλοφόρησε το 2010 με 4 κομμάτια το οποίο διένεμαν δωρεάν στις LIVE εμφανίσεις τους και για PROMO σε ραδιοφωνικούς σταθμούς σε Αθήνα και επαρχία. Από εκεί ξεχώρισαν τα τραγούδια «Μη αναστρέψιμος» και «X-isosi (Εξίσωση)» τα οποία κατέλαβαν υψηλές θέσεις στα Chart για αρκετό καιρό.
Το πρώτο τους ολοκληρωμένο άλμπουμ με τίτλο X-isosi κυκλοφορήσε τον Απρίλιο του 2012 ανεξάρτητα από το μουσικό label Ixotron Spinners με 8 κομμάτια, intro, outro και κάποια interludes.

Επίσης έχουν εμφανιστεί και παίξει ζωντανά σε μουσικές τηλεοπτικές εκπομπές όπως το Ράδιο Αρβύλα του ΑΝΤ1 ερμηνεύοντας το κομμάτι «Κάθε στόμα», στην εκπομπή ESC της ΕΤ1 ερμηνεύοντας τα κομμάτια «X-isosi, Δεδομένα και Λένε» και έχουν παίξει unplugged τα κομμάτια «Μη αναστρέψιμος & Πόσο ακόμα» στο ραδιοφωνικό σταθμό More Radio. Έχουν επίσης δώσει συνεντεύξεις σε άλλους σταθμούς όπως (Atlantis Fm, Mind Radio, Rock Fm, Επικοινωνία κ.α.) και έχουν συνεργαστεί είτε με την μορφή χορηγίας επικοινωνίας είτε συνεντεύξεων με περιοδικά και e-magazines όπως (Rock Hard, Metropolis, Rock Way, hiphop.gr, bouriblog.com, musicmash.gr, metalhead.gr, hqm.gr, rockoverdose.gr, hiphopmusical.eu, rockap.gr κ.α.)

Links

Official Site : http://www.flybywire.gr
E-mail: info@flybywire.gr

Music Comunities
Jumping Fish: http://www.jumpingfish.gr/flybywire
Reverbnation: http://www.facebook.com/fbywband

Social Media
Facebook: http://www.facebook.com/fbywband
Youtube: http://www.youtube.com/flybywireband
Twitter: http://twitter.com/fbyw
Myspace: http://www.myspace.com/fbyw

Share this post

About Music Scene on Air

Music Scene on Air by Mousikos Dromeas digital press Google+.

http://go.linkwi.se/z/11376-1/CD13821/?
About - Privacy Policy - Contact us
Copyright © 2013 Music Scene οn Air . by Mousikos Dromeas
Proudly Powered by Mousikos Dromeas .
back to top