Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Παρουσίαση "The Damnation Project"

Posted at   12:25:00 π.μ.  |  in   White Misery

Κινούμενοι στο χώρο της *progressive rock - metal* μουσικής μας παρουσιάζουν την πρώτη επίσημη δισκογραφική τους δουλειά με τίτλο
"The Damnation Project" που κυκλοφόρησε το Μάιο του 2012 από τη Γαλλική Musea Records.

Το album συμπεριλαμβάνει 8 τραγούδια και **αντιπροσωπεύει το χαρακτηριστικό ήχο της μπάντας: Ανατολίτικους - Ελληνικούς ήχους, αναμεμιγμένους με στοιχεία της Progressive rock, metal, blues, classic rock κιθαριστικά σόλο, ατμοσφαιρικά πλήκτρα, στιβαρές δομές μπάσου, καθαρά μελωδικά φωνητικά. έως και ελληνικούς παραδοσιακούς ρυθμούς! Mια πραγματικά ξεχωριστ ποιοτική δουλειά που σίγουρα θα αγγίξει και το πιό δύσκολο κοινό και θα λατρέψουν οι fans της μουσικής αυτής.
Από τους Anathema και τους Riverside, στον Βαγγέλη Παπαθανασίου και το Χατζηδάκη, όλοι είναι καλεσμένοι σε αυτό το σύνθετο μουσικό και ηχητικό όργιο!

Το CD κυκλοφορεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είναι διαθέσιμο σε διάφορα
γνωστά δισκοπωλεία της χώρας και από το management του σχήματος.

Σήμερα σας παρουσιάζουμε το πρώτο τραγούδι από το CD με τίτλο " White Misery ".


*ΕΠΙΣΗΜΑ LINKS *

http://www.thedamnationproject.com/


http://www.facebook.com/TheDamnationProject


http://www.myspace.com/thedamnationproject


http://www.musearecords.com/


*ΚΑΛΗ ΑΚΡΟΑΣΗ και περιμένουμε τις εντυπώσεις σας !!!*








THE DAMNATION PROJECT

Οι "The Damnation Project" είναι ένα σχήμα από την Ελλάδα, το οποίο προσπαθεί να βρει τον δρόμο του στο όμορφο ταξίδι του progressive rock-metal... Αρχικά σχηματίστηκε στις αρχές Οκτωβρίου 2009 όταν ξεκίνησαν να πειραματίζονται σε ένα υπόγειο, με ηλεκτρονικά τύμπανα (Αγαθοκλής Μπακαρός), ένα αρμόνιο του 92 (Ιωάννης Κακάνης), μία ηλεκτρική κιθάρα (Ιωάννης Δεγδέκης), χωρίς μπάσο και μικρόφωνα.... Αφού έπεσαν οι πρώτες ιδέες, ο Μιχάλης Κατσαρός δέχτηκε την πρόταση του Ιωάννη Δεγδέκη από το καλοκαίρι του 2009 να παίξει μπάσο, και έτσι έγινε. Στα μέσα Δεκεμβρίου 2009, είχαν ήδη ηχογραφήσει και μιξάρει 7 κομμάτια. Tον Ιανουάριο του 2010 κυκλοφόρησε το πρώτο DEMO , το οποίο στάλθηκε σε φίλους, περιοδικά, φόρουμ και πήρε κάποιες πολύ καλές κριτικές, για παράδειγμα από το Ελληνικό Metal Hammer, και από σελίδες διαδικτυακού μουσικού τύπου όπως τα: Rocking.gr, Rockway.gr, και άλλα.

Στη συνέχεια ξεκίνησαν να παίζουν ζωντανά, από τον Ιούνιο του 2010, και να ηχογραφούν σε στάδιο προπαραγωγής περίπου 30 κομμάτια…. Η ώρα των μεγάλων αλλαγών είχε αρχίσει όμως και κάπως έτσι ένα πρωί μετά από ένα πετυχημένο LIVE ο τραγουδιστής και κιθαρίστας της μπάντας, Ιωάννης Δεγδέκης, αποφάσισε να μπει στο αεροπλάνο για την Καβάλα και να μην επιστρέψει ποτέ παρά μόνο για πρόβες και LIVE .Ακολούθως, η μπάντα αποφάσισε να σταματήσει τη συνεργασία της με τον Μιχάλη Κατσαρό και να συνεχίσει με το φίλο και πολύ καλό μπασίστα, Γιώργο Πολύζο.

Με αυτή τη σύνθεση η μπάντα ηχογράφησε τα 8 κομμάτια που συμπλήρωσαν τον πρώτο τους δίσκο, που κυκλοφόρησε το Μάη του 2012 από την Γαλλική Musea Records. Πρόκειται για ένα στιβαρό άλμπουμ με ξεκάθαρο πειραματικό προσανατολισμό στο προοδευτικό ρόκ-μέταλ, με την ιδιομορφία όμως των ανατολίτικων παραδοσιακών δομών που διαδέχονται προς έκπληξη του ακροατή τις κλασικές ροκ, μπλούζ έως και «χατζιδακικές» επιρροές των μελών τους..Αμέσως μετά την ηχογράφηση του άλμπουμ, τον Αγαθοκλή στα τύμπανα διαδέχτηκε ο καλός τους φίλος και πολύ ολοκληρωμένος μουσικός, Wool, καθώς ο Αγαθοκλής δεν ενδιαφέρονταν στο να συνεχίσει να συμμετέχει στο Project Band των 3 καλών του φίλων.

Πλέον η μπάντα έχει ξεκινήσει την προώθηση του άλμπουμ σε όλα τα μέσα και προετοιμάζεται για την ζωντανή παρουσίασή του από Σεπτέμβρη σε όσο το δυνατόν περισσότερες σκηνές της Ελλάδας. Απλά κλείστε τα μάτια σας... και ταξιδέψτε με τη μουσική τους…

www.thedamnationproject.com

www.myspace.com/thedamnationproject

www.facebook.com/TheDamnationProject

Share this post

About Music Scene on Air

Music Scene on Air by Mousikos Dromeas digital press Google+.

http://go.linkwi.se/z/11376-1/CD13821/?
About - Privacy Policy - Contact us
Copyright © 2013 Music Scene οn Air . by Mousikos Dromeas
Proudly Powered by Mousikos Dromeas .
back to top