Σάββατο 12 Μαΐου 2012

H Συνέντευξη των FLYBYWIRE στην Μουσική Σκηνή on Air

Posted at   11:11:00 π.μ.  |  in   FlyByWire

ΜΟΛΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΑΤΕ ΤΗ ΠΡΩΤΗ ΣΑΣ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΤΊΤΛΟ x-isosi. ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ CD

Τον συγκεκριμένο δίσκο τον δουλεύαμε τα τελευταία 2 χρόνια, έχει 13 non stop tracks συμπεριλαμβανομένου Intro, Outro, 3ων instrumentals και 8 full songs. Σκοπός μας ήταν η δημιουργία ενός δίσκου που να πλησιάζει όσο γίνετε τα ηχιτικά στανταρ δισκογραφικών δουλειών στο εξωτερικό. Για την επίτευξη αυτού του σκοπού επιλέξαμε διαφορετικά recording studios για το κάθε όργανο στην Αθήνα ενώ για το τελικό mastering του δίσκου μας η επιλογή τους ήταν η Masterdisk στη Νέα Υόρκη και ο Vlado Meller. Συγκεκριμένα, τα τύμπανα ηχογραφήθηκαν στα Sierra studios από τον Παναγιώτη Πετρονικολό, οι κιθάρες στο studio Παράκτιο από τον Γιώργο Σημάτο, τα μπάσα εν μέρει στο home studio του Νίκου Χρονόπουλου και οι φωνές στο studio Oxyzed από το Μικέ Μπίλη. Τα dj parts, κάποιες κιθάρες, τα υπόλοιπα μπάσα καθώς και οι φωνές σε 3 κομμάτια ηχογραφηθήκαν στο studio Ήχοτρον από τον Μιχάλη Μπουτά (Dj Technician) από τον οποίο έγινε και το τελικό mix του δίσκου.

ΠΟΙΟΙ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ''FlyByWire''?

Οι FlyByWire είμαστε ο Phoenix “Γιάννης Μπουτάς” στα φωνητικά και το rap, o dj Technician “Μιχάλης Μπουτάς” στα πλατώ και τα samples, ο Lo-Fi “Χρήστος Μαρουλάκης” στο μπάσο, ο G-kid “Ηλίας Σαχινίδης” στην κιθάρα, ο Bill “Βασίλης Καραγιάννης” στα τύμπανα και ο Fred η mascot της μπάντας.

ΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΑΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ VIDEO - CLIP ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ X-isosi . ΠΟΙΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΑΝ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΩΣ ΒΓΗΚΕ ΤΟ CONCEPT ΤΟΥ VIDEO?

Ναι όντως το πρώτο μας official video κυκλοφόρισε τον Ιανουάριο που μας πέρασε για το κομματι x-isosi. To Video έχει σκηνοθετηθεί από τους Demitri Delinikolas σε παραγωγή της Emptyfilm Production και απεικονίζει έναν παππού καθώς αναπολεί την ζωή ως νέος και αναρωτιέται πλέον στο σήμερα "Τι έχει μείνει για μένα...;". Το concept του clip βασίστηκε πάνω στην ιδέα του Δημήτρη και μετά χτίστικε σε συνεργασία με την μπάντα.

ΠΟΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΞΕΧΩΡΙΖΕΤΕ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΑΠ'ΤΟ CD ?

Ε τώρα είναι σαν να ρωτάς μια μάνα ποιο παιδί της αγαπάει πιο πολύ, ξέρεις τι θα σου έλεγε... Ότι τα αγαπΆει όλα γιατί το κάθε ένα έχει την χάρη του. Τετριμένο το ξέρω,ούτε η μάνα δεν το πιστεύει, αλλά κάπως έτσι είναι. Πόσο ακόμα από την στιγμή που δεν μιλάμε για μια μάνα αλλά για τα 5 άτομα πλέον που απαρτίζουν αυτή την μπάντα και που ο καθένας έχει τα γούστα του. Χονδρικά Το αγγιγμα του Μιδα, το Κάθε στομα και το Μη αναστρεψιμος ξεχωριζουν για εμάς γιατί ήταν χρονολογικά οι πρώτες μας συνθέσεις, από αυτά ξεκίνησαν όλα. Τα Hardcore, Δεδομένα και Λένε για τον ακριβώς αντίθετο λόγο,είναι τα πιο’’φρέσκα’’ μας κομμάτια. Ε τώρα για την x-isosi τι να πούμε? Τίτλος του cd είναι και το πρώτο μας video-clip μαλλον την ξεχωριζουμε κ αυτή.

ΠΟΣΑ ΣΧΗΜΑΤΑ - ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΟΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗ ΣΚΗΝΗ ΤΟΥ NU-METAL ?

Δεν νομίζουμε πως υπάρχουν σχήματα που παίζουν αμιγώς nu metal στην χώρα μας,συμπεριλαμβανομένων και εμάς, αν ναι συγνώμη για την άγνοια .Υπαρχουν όμως πολλές αξιολογότατες μπάντες ελληνόφωνες και αγγλόφωνες που κατά την γνώμη μας αξίζουν και πρέπει να ακουστούν όπως οι FUROR, PSYCHO CHOKE, U.N.S.I.N., HARSH DEMISE, LUCKY FUNERAL, EDEN DEMISE, DEATHCLOCKS, TRENDY HOOLIGANS, 3FOLD PAIN κ.α.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΙΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΗΜΑ ΠΟΥ ΧΤΙΖΕΙ ΚΟΙΝΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ . ΠΛΑΣΑΡΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΥΦΟΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΕΔΑΦΟΣ ΣΤΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΚΕΤΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ?

Το βασικό πρόβλημα πιστεύουμε πως είναι η δυσκολία του κοινού να μας κατηγοριοποιήσει. Δεν υπάρχει rap rock πυρινας στην χώρα μας και δεν είμαστε ουτε metal, ουτε rock, ουτε hip-hop μπάντα και αυτό μάλλον κάπως μπερδεύει και κάνει δύσκολη την ταύτηση ενός οπαδού από τα παραπάνω είδη με την μουσική μας. Το γνωρίζαμε από την αρχή αυτό και ξέρουμε πως χρειάζεται υπομονή κ επιμονή ώστε να εδραιωθεί το group και κατ' επέκταση το rap rock στα αυτιά των ακροατών.

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΑΣ ΣΤΟ ΑΜΕΣΟ ΜΕΛΛΟΝ?
Στόχος μας αυτή την περίοδο είναι να κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερες live εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα, πράγμα δύσκολο εν μέσω οικονομικής κρίσης αλλά αυτό προσπαθούμε. Επίσης δουλεύουμε πάνω στο δεύτερο video clip μας με τον φωτογράφο και φίλο μας Θοδωρή Φράγκο και θα είναι κ αυτό σύντομα έτοιμο. Υπάρχουν σκέψεις και για την κυκλοφορία ενός ΕΡ με κομμάτια που δεν προλάβαμε να συμπεριλάβουμε στo LP μας κ ίσως για ένα ακόμα EP με συμμετοχές διάφορων φίλων.

ΕΙΔΑ ΝΑ ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΝΑ STUDIO , ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΑΣ? ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ?

Ναι,το studio"ΗΧΟΤΡΟΝ" εδώ και 4 μήνες ανήκει σε δύο μέλη μας.Τον djTechnician “Μιχάλη Μπουτά” και τον Phoenix “Γιάννη Μπουτά”. To στούντιο δραστηριοποιείται στον τομέα της Μουσικής Παραγωγής απο το 2003 με πάνω από 90 κυκλοφορίες.

Σκοπός μας είναι peran apo to να παρέχουμε την τεχνογνωσία μας σε όλα τα επίπεδα της mousikhs παραγωγής(από την σύνθεση μέχρι την ηχογράφηση και το mastering),na dinoume thn dunatothta ston kathe kallitexnh-sxhma na kalhpsei όλες τις ανάγκες tou. Aπό την δημιουργία ενός εξωφύλλου, αφίσας, σελίδας στο διαδίκτυο , έως το video clip του και την προβολή του στα media και την διοργάνωση συναυλιών.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΚΑΙΡΟ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΖΩ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΑΣ , ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟ TEAM WORK ΣΑΣ. ΑΥΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ?

Κοίτα η μπάντα αποτελείται από 5 φίλους, αυτό το πράγμα από μόνο του είναι επιτυχία. Λύνει χέρια, στόματα και καταργεί δεύτερες σκέψεις. Αλλιώς μιλάς σε έναν φίλο κ αλλιώς σε έναν bandmate και αυτό μας έχει βοηθήσει πάρα πολύ. Δεν ξέρουμε αν αυτό είναι μυστικό επιτυχίας αλλά σίγουρα ξέρουμε ότι αυτό είναι οι FlyByWIRE.

ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΓΙΑ ΕΣΑΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ?
Ακολουθώντας και εμείς την εποχή είμαστε διαδικτυωμένοι σε πολλά social media,από εκεί μπορεί ο καθένας να ενημερώνεται για τα νέα μας. Κάποια από αυτά είναι τα παρακάτω:

Official Site: http://www.flybywire.gr

E-mail: info@flybywire.gr

Music Comunities

Jumping Fish: http://www.jumpingfish.gr/flybywire

Reverbnation: http://www.facebook.com/fbywband

Social Media

Facebook: http://www.facebook.com/fbywband

Youtube: http://www.youtube.com/flybywireband

Twitter: http://twitter.com/fbyw

Myspace: http://www.myspace.com/fbyw

Music Store

Audiomarket.gr: http://bit.ly/x-isosi


ΠΑΙΔΙΑ , ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ . ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ .

ΘΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΠΑΦΗ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΔΟΥΜΕ ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠ'ΤΙΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΣΑΣ.


Share this post

About Music Scene on Air

Music Scene on Air by Mousikos Dromeas digital press Google+.

http://go.linkwi.se/z/11376-1/CD13821/?
About - Privacy Policy - Contact us
Copyright © 2013 Music Scene οn Air . by Mousikos Dromeas
Proudly Powered by Mousikos Dromeas .
back to top