Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

O Δημήτρης Γιάννος στο Focus

Posted at   2:04:00 μ.μ.  |  in   Δημήτρης Γιάννος

Δύο εμφανίσεις θα πραγματοποιήσει στο Focus Live bar (Λ.Ιωνίας 174) o Δημήτρης Γιάννος. Ο κρητικός τραγουδιστής το Μ. Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα θα βρεθεί κοντά στο Ηρακλειώτικο κοινό μαζί με την Βάλια Αλεξίου και θα ερμηνεύσει τραγούδια από την δισκογραφική του δουλειά με γενικό τίτλο "Μην αργήσεις" που κυκλοφόρησε το 2009 από την δισκογραφική ΣΕΙΣΤΡΟΝ.



Ο Δημήτρης Γιάννος κατάγεται από το Ηράκλειο Κρήτης. Από τα 18 του χρόνια εμφανιζόταν σε νυχτερινά κέντρα της πόλης του Ηρακλείου, τραγουδώντας λαϊκό ρεπερτόριο γνωστών νέων και παλιών ελλήνων καλλιτεχνών.
Η αγάπη του για τη μουσική και το τραγούδι τον ώθησε να φύγει από τον τόπο του και να πάει στην Αθήνα για σπουδές, στο Fame Studio του ΑNT1, στο μουσικό εργαστήρι, όπου για δύο χρόνια έμαθε αρκετά σημαντικά πράγματα πάνω στη μουσική και πήρε γνώσεις από αξιόλογους καθηγητές όπως Julie Massino, Jack Foster, κλπ. Παράλληλα πραγματοποιούσε εμφανίσεις κατά διαστήματα σε νυχτερινά κέντρα των Αθηνών όπως και σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Ακόμη και σήμερα παρακολουθεί μαθήματα φωνητικής, styling, υποκριτικής και παρουσίας.
Σε ηλικία 27 χρόνων γνώρισε το Βαγγέλη Βασιλείου, συνθέτη του τραγουδιού «Τρένο» σε στίχους Σόφης Παπά., τραγούδι που ερμήνευσε η Άννα Βίσση και το οποίο απέσπασε το βραβείο καλύτερου τραγουδιού στην Ελλάδα το 2005. Συνθέτης ακόμη πολλών τραγουδιών μεγάλων ερμηνευτών όπως : Γιάννη Πλούταρχου, Νότη Σφακιανάκη, Μαριάντας Πιερίδη κ.α
Ο Βαγγέλης Βασιλείου, με πολύ αγάπη και εκτίμηση στο Δημήτρη Γιάννο, ανέλαβε τη σύνθεση όλου του νέου του άλμπουμ. Ένα άλμπουμ που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα από παραγωγές μεγάλων καλλιτεχνών, αφού ο Δημήτρης Γιάννος δείχνει ότι μπορεί να κρατηθεί στο μουσικό στερέωμα και ο δίσκος του με τίτλο το ομώνυμο τραγούδι “Μην αργήσεις” θα μας ταξιδέψει και θα μας διασκεδάσει με υπέροχα τραγούδια σε στίχους των Βαγγέλη Βασιλείου, Τάσου Βουγιατζή, Θοδωρή Τζιομάκου, Γιάννη Χρηστιά και του ιδίου. Μια δουλειά που για ένα χρόνο δουλευόταν με μεράκι από όλους τους συντελεστές, άξιους μουσικούς από σχήματα εδραιωμένων καλλιτεχνών που έβαλαν ο καθένας από κάτι και είχαν σαν αποτέλεσμα αυτό το άλμπουμ.
Ο Βαγγέλης Βασιλείου αποτύπωσε στο χαρτί δυο λόγια-από καρδιάς- για το Δημήτρη Γιάννο. Η εικόνα που μας δίνει για το Δημήτρη είναι αρκετά συγκινητική κι ενδιαφέρουσα..
«Η συνεργασία μου με το Δημήτρη προέκυψε τον Ιούνιο του 2007. Βρέθηκα στην Κρήτη για μια συναυλία και μετά τη συναυλία πήγα στο νυχτερινό μαγαζί όπου εμφανιζόταν. Το ίδιο βράδυ γνώρισα και τον πατέρα του Θανάση όπου είπαμε να βρεθούμε στην Αθήνα στο στούντιό μου για να ακούσουμε κάποια τραγούδια. Τα πρώτα τραγούδια που ακούσαμε μας άρεσαν πολύ και αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε τον πρώτο δίσκο του Δημήτρη. Δεν χρειάζεται να πω πολλά λόγια.. Οι ιδέες μας ήταν τόσο κοντά στις προτιμήσεις μας γεγονός που μας οδήγησε να καταλήξουμε γρήγορα στα δέκα τραγούδια. Παρόλο που είναι η πρώτη επαφή του Δημήτρη με τη δισκογραφία, θεωρώ ότι στάθηκε αντάξια σε μια πολύ ώριμη δουλειά. Ήταν πολύ συνεργάσιμος, άκουγε με προσοχή και εφάρμοζε τις συμβουλές μου. Πιστεύω ότι η παραγωγή αυτού του δίσκου είναι τόσο καλή που ανταγωνίζεται δουλειές έμπειρων καλλιτεχνών. Για όλα αυτά πιστεύω και ευελπιστώ η δουλειά αυτή να έχει την επιτυχία που της αξίζει και να ευχηθώ στο Δημήτρη άνοδο στην επαγγελματική του καριέρα γιατί το αξίζει. Αξίζει επίσης να σημειώσω πως έχει μια πολύ καλή οικογένεια που τον στηρίζει σε αυτά τα πρώτα και σημαντικά βήματα της καριέρας του»
Βαγγέλης Βασιλείου


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ:
1. ΜΗΝ ΑΡΓΗΣΕΙΣ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙΣ 4:00
Μουσική – Στίχοι : Βαγγέλης Βασιλείου
2. ΕΛΑ 4:02
Μουσική: Βαγγέλης Βασιλείου Στίχοι: Θοδωρής Τσιομάκος
3. ΠΟΣΟ Σ’ ΑΓΑΠΩ 5:03
Μουσική: Βαγγέλης Βασιλείου Στίχοι: Θοδωρής Τσιομάκος
4. ΦΕΥΓΑΤΟΣ ΕΡΩΤΑΣ 3:52
Μουσική: Βαγγέλης Βασιλείου Στίχοι: Αντώνης Χριστιάς
5. ΑΤΑΚΤΗ 3:12
Μουσική: Βαγγέλης Βασιλείου Στίχοι: Θοδωρής Τσιομάκος
6. ΘΑ ΤΟ ΠΙΩ 3:56
Μουσική: Βαγγέλης Βασιλείου Στίχοι: Τάσος Βουγιατζής
7. ΕΡΩΤΑ ΜΟΥ ΝΑ ΛΕΣ 3:46
Μουσική: Βαγγέλης Βασιλείου Στίχοι: Δημήτρης Γιάννος
8. ΘΑ ΜΕ ΔΙΑΛΥΣΕΙΣ3:07
Μoυσική – Στίχοι: Βαγγέλης Βασιλείου
9. ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ 3:40
Μουσική: Βαγγέλης Βασιλείου Στίχοι: Θοδωρής Τσιομάκος
10. ΟΣΑ ΦΟΒΑΜΑΙ 3:44
Μουσική: Βαγγέλης Βασιλείου Στίχοι: Θοδωρής Τσιομάκος

Share this post

About Music Scene on Air

Music Scene on Air by Mousikos Dromeas digital press Google+.

http://go.linkwi.se/z/11376-1/CD13821/?
About - Privacy Policy - Contact us
Copyright © 2013 Music Scene οn Air . by Mousikos Dromeas
Proudly Powered by Mousikos Dromeas .
back to top