Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Νίκος Μανιουδάκης " Δώδεκα Στιγμές"

Posted at   4:14:00 μ.μ.  |  in   Νίκος Μανιουδάκης

7 χρόνια μετά την τελευταία του δισκογραφική δουλειά  ο Νίκος Μανιουδάκης έρχεται να μας ανταμώσει ξανά δισκογραφικά με τις "δώδεκα στιγμές"  από την δισκογραφική εταιρία Φαιστός.

Ο Νίκος Μανιουδάκης κατάγεται από το Ζαρό, ενώ έχει ρίζες και στο χωριό Γέργερη, απ’ όπου προέρχεται η μητέρα του. Γεννήθηκε στο Ηράκλειο, τον Ιούλιο του 1985.





Τα πρώτα του καλλιτεχνικά ερεθίσματα τα δέχτηκε από την οικογένεια του.Απο τη πλευρά του πατερά του Αριστείδη μια οικογένεια με καλούς μερακληδες και λάτρεις της Κρητικής μουσικής,ενώ από τη μεριά της μητέρας του Ειρήνης ο παππούς του Λεύτερης Ραπτακης οργανοποιός απ’' οπου προερχόταν και η πρώτη του λύρα.
Πρώτος του δάσκαλος υπήρξε ο Γιώργος Σκουτέλης. Ένα χρόνο αργότερα, συναντήθηκε με το δάσκαλο της Κρητικής μουσικής, το Θανάση Σκορδαλό, ο οποίος διέκρινε ένα μεγάλο ταλέντο μέσα του. Οι συμβουλές του έπαιξαν σημαντικό ρόλο στις μετέπειτα κινήσεις του Νίκου. Συνέχισε μόνος του και έως σήμερα έχει διαγράψει μια πολύ σημαντική πρόοδο.

Η πρώτη φορά που συναντήθηκε μουσικά με τον κόσμο ήταν στα 12 του χρόνια σε γάμο στο Ρέθυμνο, Έως σήμερα, ο Νίκος Μανιουδάκης, έχει πάρει μέρος σε ουκ ολίγες κοινωνικές εκδηλώσεις εντός και εκτός Κρήτης.

Έχουν κυκλοφορήσει δυο δισκογραφικές του δουλειές από την δισκογραφική εταιρία Cretaphone. Η πρώτη, όταν ήταν 18 χρόνων με τίτλο «Μια Φεγγαρόλουστη Βραδιά» με το Στέφανο Αναστασακη και το Παύλο Σιφακη και η δεύτερη το 2005 (20 χρόνων) προσωπική τώρα με τίτλο «Δάκρυ Χαράς». Έχει συμμετοχές και σε άλλες δουλειές με Κρητική μουσική όπως στου Μανώλη Αναστασακη με τίτλο «Στα μάτια σου είδα τη χαρά»,του Μανώλη Μουλακακη και Πρινάρη Δημήτρη με τίτλο «Η μοναξιά των χρόνων»,με έντεχνη μουσική του Δημήτρη Ζωγραφακη με τίτλο «Όταν ο έρωτας θα γίνει δάκρυ». και ορατόρια σε μουσική του Γιάννη Δαμαρλακη.




Share this post

About Music Scene on Air

Music Scene on Air by Mousikos Dromeas digital press Google+.

http://go.linkwi.se/z/11376-1/CD13821/?
About - Privacy Policy - Contact us
Copyright © 2013 Music Scene οn Air . by Mousikos Dromeas
Proudly Powered by Mousikos Dromeas .
back to top