Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Ο Νίκος Δαμάλας "Είναι αλλού"

Posted at   3:48:00 μ.μ.  |  in   Νίκος Δαμάλας

Μόλις πριν λίγες μέρες κυκλοφόρησε από την REC PRODUCTS powered by ZEFXIS MUSIC η πρώτη προσωπική δισκογραφική δουλειά του Νίκου Δαμάλα με γενικό τίτλο "Είμαι αλλού". Ξεχωριζει το ομότιτλο τραγούδι "είμαι άλλου" σε μουσική Χ. Παπαδόπουλου και στίχους Ε. Γιαννατσούλια! Η δουλεία αυτή περιέχει 8 τραγούδια τα οποία και του έχουν εμπιστευτεί γνωστοί και καταξιωμένοι δημιουργοί.
Το ομότιτλο τραγούδι «Είμαι αλλού» είναι σε μουσική Χρήστου Παπαδόπουλου και στίχους της Ελένης Γιαννατσούλιας.
Το cd περιλαμβάνει επίσης ένα ντουέτο έκπληξη στο οποίο συμμετέχει η Μαριάννα Παπαμακαρίου σε μουσική Αλέξανδρου Ψωμόπουλου και στίχους Δημήτρη Τζάνου.Στο cd επίσης υπάρχουν τραγούδια και των κάτωθεν δημιουργών: Γ.Λεκάκη , Μ.Γιαμπράκα , Ν.Βασιλείου, Π.Βροντάγια , Γ.Δαμάλα.

Νίκος Δαμάλας, Θυμηθείτε αυτό το όνομα που θα μας απασχολήσει πολύ.


Ο Νίκος Δαμάλας γεννήθηκε στον Χολαργό –Αττικής κι απο πολύ μικρός ασχολήθηκε με τη μουσική.Παίζει κιθάρα απο την ηλικία των 9 ετών και η πρώτη του επαφή με το τραγούδι εγινε σε ηλικία μόλις 12 ετών όπου πλάι στο θείο του πρωτοεμφανίστηκε σε ζωντανά προγράματα.
Ο Νίκος, παρακολούθησε για αρκετά χρόνια μαθήματα κιθάρας και θεωρητικών στο Εθνικό Ωδείο Καλλιθέας καθώς και στο ΩΔΕΙΟ ΤΕΧΝΗΣ Γ.ΦΑΚΑΝΑ.
Το έτος 2000 & 2001 μαθητής ακόμα του λυκείου κερδίζει το πρώτο βραβείο στους ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ,στο έντεχνο κ ελαφρολαικό τραγούδι για δύο συνεχόμενες φορές.
Η ικανότητα του Νίκου να οργανώνει και ενορχηστρώνει τα σχήματα στα οποία ο ίδιος έπαιζε φάνηκε απο πολύ μικρή κίολας ηλικία οταν μαθητής ακόμα του λυκείου πρωταγωνιστούσε και τραγουδούσε σε φεστιβάλ και συναυλίες.
Το χειμώνα του 2002 , ο Νίκος Δαμάλας , φοιτητής τότε στο Πανεπιστήμιο Ρεθύμνου στο τμήμα Πολιτικών Επιστημών,τραγουδάει στο «ΣΧΟΛΑΡΧΕΙΟ» με μεγάλη επιτυχία.Οι εμφανίσεις κράτησαν μέχρι και το 2003 και τα πρώτα θετικά σχόλια απο τον έντυπο τοπικό τύπο δεν άργησαν να φανούν...!
Το Σεπτέμβριο του 2004 ξεκίνησε μια σειρά πολύ επιτυχημένων εμφανίσεων στη μουσική σκηνή «Ο2ΧΥΓΟΝΟ» ,στο Ρέθυμνο.Εκεί ,ο Νίκος Δαμάλας πρωταγωνιστεί σε μια πολύ καινοτόμο μουσική σκηνή για τα δεδομένα της Κρήτης τότε. Το«Ο2ΧΥΓΟΝΟ» έστησε και οργάνωσε ο ίδιος πάνω σε μια δικια του ιδέα.Άξιζει να σημειωθεί οτι ο Νικόλας ειχε και την καλλιτεχνική διεύθυνση της μουσικης συτής σκηνής.
Το καλοκαιρι του 2005, ο Νικόλας κάνει ένα μεγαλο αριθμό εμφανίσεων σε ολόκληρη την Κρήτη, με μεγάλη επιτυχία. Οι ραδιοφωνικές συνεντεύξεις , οι τηλεοπτικές εμφανίσεις καθώς και οι συνεντεύξεις στα περιόδικα της Κρήτης γίνονται όλενα και πιο πολλές.
Η επιτυχία του «Ο2ΧΥΓΟΝΟ live» συνεχίζεται και το χειμώνα του 2005-2006.Ο Νικόλας έχει αγαπηθεί και έχει αγαπήσει όλους αυτούς που τον στήριξαν.
Το Σεπτέμβριο του 2006 έχοντας αποφοιτήσει απο το πανεπιστήμιο του Ρεθύμνου, αποφασιζει να κάνει ένα μεγαλο βήμα – η επιστροφή στην Αθήνα- και η συνέχεια ενός ατελείωτου ταξιδιού στο χώρο της μουσικής και του τραγουδίου.

Το Δεκεμβριο του 2006 εμφανιζεται στο κέντρο «SALUT ROYAL» στου Ψυρρή, μέχρι και το πάσχα του 2008.Το καλοκαίρι του 2008 ο Νικόλας Δαμαλάς τραγουδάει μαζι με το ΓΙΑΝΝΗ ΤΑΣΣΙΟ στο «BUDDHA live».Η συνεργασία τους κρατάει μεχρι και τον Ιανουάριο του 2009 όπου ο Νικόλας Δαμαλάς συνεργάζεται και τραγουδάει μαζί με τον ΧΡΗΣΤΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ & ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠ΄ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ. Mια πολύ επιτυχήμενη συνεργασία με πλήθος εμφανίσεων σε όλη την Ελλάδα. Ταυτόχρονα συνέργαζεται με την Μαίρη Λίντα και τη Χαρούλα Λαμπράκη.

Share this post

About Music Scene on Air

Music Scene on Air by Mousikos Dromeas digital press Google+.

http://go.linkwi.se/z/11376-1/CD13821/?
About - Privacy Policy - Contact us
Copyright © 2013 Music Scene οn Air . by Mousikos Dromeas
Proudly Powered by Mousikos Dromeas .
back to top