Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

«ΙΔΑΝΙΚΑ ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΑ» Αμφιθέατρο ΕΠΑ.Λ.Λαυρίου 22/4 (Μουσικο-Θεατρική Παράσταση)

Posted at   3:14:00 μ.μ.  |  in   «ΙΔΑΝΙΚΑ ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΑ»


«ΙΔΑΝΙΚΑ ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΑ»

Πωλούνται ιδανικά σε τιμή ευκαιρίας με πολύ χαμηλά επιτόκια.
Για τους λίγους και εκλεκτούς Έλληνες που θα ήθελαν να ξαναβρούν τα χαμένα ιδανικά τους.

H πειραματική θεατρική ομάδα « ΘΕΣΠΙΣ » και το μουσικό σχήμα « TΡΙΤΗ ΕΠΟΧΗ » ανεβάζουν φέτος το χειμώνα μια ξεχωριστή μουσικό-θεατρική κωμική παράσταση με τίτλο
« Ιδανικά με Δανεικά ».

Μέσα σε ένα ΙΚΑ ο όρκος του Ιπποκράτη καταπατάται και τσαλακώνεται με κάθε δυνατό τρόπο! Η ζωή και η λογική δεν έχουν καμιά αξία και έχουν χάσει για τα καλά το προβάδισμα στις προτεραιότητες των πρωταγωνιστών! Το χρήμα και ο εγωκεντρισμός, η άγνοια και ο παραλογισμός δημιουργούν μια αναπάντεχη καθημερινότητα που όμως δεν απέχει σχεδόν καθόλου από τη δική μας όπως την βιώνουμε σήμερα. Η Ελλάδα μας, οι ελπίδες, τα όνειρα, και οι προσδοκίες μας, εμφανίζονται μέσα από ένα έξυπνο σενάριο, και μια μουσική επένδυση που αυθόρμητα, σαρκαστικά, με χιούμορ, και με καυστικό διάλογο, χαρτογραφούν την επιβίωση όλων μας!




Περίληψη
« Υγεία πάνω απ όλα!». Αυτη ειναι η φραση που τα χειλη του Ελληνα ψελιζουν στα δυσκολα. Απο την αρχαιοτητα η υγεια ειναι ενα απ τα βασικοτερα αγαθα. Το λειτουργημα του Ιατρου ασκειται μεχρι και σημερα με οδηγο τον ορκο του Ιπποκρατη, ο οποιος πρωτος χαρακτηρισε την υγεια και την ιατρικη περιθαλψη ως το αγαθο που πρεπει να ειναι προσιτο σε ολους τους ανθρωπους ανεξαρτητα απο κοινωνικη και οικονμικη υπόσταση.
Αν ομως ο Ιπποκρατης της αρχαιας ελλαδας ηταν γιατρος τη σημερινη εποχη, ποια πραγματικα θα ηταν τα ιδανικα του, με τι γνωμονα θα ασκουσε το σημαντικο αυτο λειτουργημα και πως θα επηρεαζε τη ζωη μας.; Αυτο το ερωτημα ερχεται να απαντηθει μεσα απο μια σειρα ξεκαρδιστικων καταστασεων, που με χιουμορ περιγραφουν μια μερα μεσα σε ενα ΙΚΑ. Τα παντα πλεον λειτουργουν συμφωνα με τις συγχρονες αντιληψεις και προτεραιότητες. Το χρημα παιρνει τον ελεγχο και αναποφευκτα η υγεια μπαινει σε δευτερη μοίρα.
Η ιστορια του συγχρονου Ιπποκρατη ξεδιπλωνει μπροστα στα ματια μας τον λογο που, μεσα απο τις επιλογες μας, τις πραξεις μας και την ανοχη μας, εχουμε χασει την ουσια της ζωης και η υγεια μας εχει γινει υποχειριο του χρηματος. Παρολα αυτα, το μονο που εχουμε να πουμε ειναι: « Υγεία πάνω απ όλα!»

MEΛΗ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ

ΠΑΠΑΣΧΟΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΣΟΥΡΤΖΗ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΟΥΡΤΖΗΣ

ΣΑΝΤΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ

ΣΥΡΙΓΟΣ ΙΑΚΩΒΟΣ

ΓΚΙΝΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ

ΔΡΑΚΟΥ ΑΣΠΑΣΙΑ

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΙΩΑΝΝΟΥ ΙΡΙΣ

ΠΑΧΟΥΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ


ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ – ΠΑΠΑΣΧΟΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΣΕΝΑΡΙΟ – ΙΩΑΝΝΟΥ ΙΡΙΣ

ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ – ΚΩΣΤΑΣ ΜΕΤΑΛΛΟΣ


Στίχοι-Μουσική για το ομόνυμο τραγούδι

ΙΡΙΣ ΙΩΑΝΝΟΥ – ΚΩΣΤΑΣ ΜΕΤΑΛΛΟΣ

Share this post

About Music Scene on Air

Music Scene on Air by Mousikos Dromeas digital press Google+.

http://go.linkwi.se/z/11376-1/CD13821/?
About - Privacy Policy - Contact us
Copyright © 2013 Music Scene οn Air . by Mousikos Dromeas
Proudly Powered by Mousikos Dromeas .
back to top