Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2012

Το “Σμυρναίικο μινόρε” ταξιδεύει στην Κρήτη!

Posted at   3:09:00 μ.μ.  |  in   Music Scene on Air


Μετά τις επιτυχημένες εμφανίσεις στην Θεσσαλονίκη το “ Σμυρναίικο μινόρε” ταξιδεύει στην Κρήτη.
Γλυκερία , Dilek Koc και Aρετή Kετιμέ θα βρεθούν την Παρασκευή 06/04 στο ΡΕΘΥΜΝΟ Κρήτης στο «Κτήμα Θυμέλη» και το Σάββατο 07/04 στο ΗΡΑΚΛΕΙΟ Κρήτης στο «Μουσική σκηνή Μύλος».


Η Αρετή Κετιμέ ήταν το παιδί-θαύμα που έπαιζε σαντούρι και τραγουδούσε εντυπωσιάζοντας όχι μόνο με το ταλέντο της αλλά και με τη σοβαρή ερμηνευτική της προσέγγιση σ' αυτό που γενικά καθορίζουμε ως «παράδοση». Μαθήτρια του μεγάλου Αριστείδη Μόσχου στο σαντούρι και μια μουσικός με βαθιά γνώση και ξεχωριστή αγάπη για τα ηχοχρώματα της αστείρευτης μουσικής μας παράδοσης. Έκτοτε η Αρετή Κετιμέ συνεχίζει να προσεγγίζει με σοβαρότητα και ήθος τη μουσική μας παράδοση, ανανεώνοντάς την με τις δισκογραφικές και συναυλιακές επιλογές της.

Η Dilek Koç, έγινε ευρύτερα γνωστή στο ελληνικό κοινό από τη συνεργασία της με την Ευανθία Ρεμπούτσικα και την εκπληκτική ερμηνεία της στο soundtrack της ταινίας Πολίτικη Κουζίνα. - όμως πίσω της έχει ένα βιογραφικό που αποκαλύπτει τις εξαιρετικές μουσικές της σπουδές και γνώσεις και, φυσικά, η παρουσία της δείχνει την ξεχωριστή της ποιότητα σαν τραγουδίστρια. Μουσικές της αφετηρίες είναι οι μουσικές της Ανατολής, της Αρμενίας, της Μέσης Ανατολής, της Τουρκίας, της Μαύρης Θάλασσας, των Βαλκανίων και βέβαια από την Ελλάδα, μουσική η οποία άνθησε σε ένα πολυπολιτισμικό και πολυθρησκευτικό περιβάλλον, αγαπήθηκε από το κοινό και παραμένει στο προσκήνιο πιο σύγχρονη και επίκαιρη από ποτέ.

Η Αρετή και η Dilek έχουν μια πορεία που συγκλίνει σε κοινά πολιτισμικά αναφορικά σημεία και έχουν σχεδόν παράλληλη εξέλιξη. Από εκεί και πέρα, τα πράγματα έρχονται φυσικά και οι δυο γυναίκες βρίσκονται στη σκηνή εκφράζοντας την ομορφιά της Μικράς Ασίας, της Πόλης, του Πόντου, της Μεσογείου, των Βαλκανίων, επιδιώκοντας πάντα την συμμετοχή, τη συγκίνηση και την απόλυτη γοητεία της Μουσικής.Μαζί τους οι μουσικοί:
Θανάσης Κουλεντιανός : κανονάκι
Μάκης Πακλατζής: βιολί
Δημήτρης Σίντος : λαούτο
Δημήτρης Παναγούλιας : κρουστά
Σάκης Γιώργου: ούτι

Share this post

About Music Scene on Air

Music Scene on Air by Mousikos Dromeas digital press Google+.

http://go.linkwi.se/z/11376-1/CD13821/?
About - Privacy Policy - Contact us
Copyright © 2013 Music Scene οn Air . by Mousikos Dromeas
Proudly Powered by Mousikos Dromeas .
back to top